Politica de Confidentialitate

Politica de confidentialitate in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal.

1. Definitii

1.1. Operator. Operatorul responsabil pentru manipularea datelor cu caracter personal in sensul Regulamentului GDPR este agk.ro si face referire la acest platforma.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care pot fi transmise solicitari de informatii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal este adresa de e-mail: admin{@}agk.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” este un fisier in format foarte mic, format de regula din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui computer sau al unui alt tip de dispozitiv folosit in vederea navigarii pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit platforma web.

1.4. Persoana in cauza in sensul Regulamentului GDPR. Se reprezinta prin persoana fizica identificabila (care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element identificator: nume, numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana in cauza poate fi un solicitant al unui serviciu pus la dispozitie de catre Operator, dar si orice alta persoana fizica ale carei date personale se transmit catre Operator.

1.5. Categorii de date. Sunt reprezentate prin datele cu caracter personal si sunt prelucrate de catre Operator doar in situatia in care introduceti aceste date intr-o sectiune de pe site sau ni le transmiteti prin intermediul e-mail-ului.

1.6. Prelucrarea datelor personale: Reprezinta orice set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date personale, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi stocarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce informatii sunt procesate?

2.1. Informatiile colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor de publicitate si imbunatatirea produselor si serviciilor, agk.ro utilizeaza date despre articolele achizitionate de catre clientii nostri. Daca ati aprobat stocarea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu utilizarea acestora, agk.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dumneavoastra, accesarea produselor si alte activitati in platforma.

2.2. agk.ro nu salveaza sau nu proceseaza sub alta forma niciun fel de informatii cu caracter personal, cum ar fi, spre exemplu, date despre starea dvs. medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de clienti. Pe agk.ro procesam date cu caracter personal despre cei care utilizeaza platforma. In principal, procesam datele cu caracter personal care ne sunt furnizate atunci cand va inscrieti in lista de newsletter. Aceste date includ, mai ales, adresa dumneavostra de e-mail si prenumele.

3. Cu ce scopuri sunt salvate datele cu caracter personal?

3.1 Pentru o mai buna redirectionare a promotiilor si promovarii, agk.ro proceseaza date despre cookie-uri in vizitele pe site, produsele vizionate si alte activitati din platforma. Salvarea se face numai pe baza acordului dvs. cu privire la utilizarea cookie-urilor relevante. Acest consimtamant este in intregime voluntar. De obicei, pe baza informatiilor furnizate, agk.ro obtine statistici si analize cu privire la actiunile utilizatorilor site-ului. Acestea fac posibila o mai buna directionare a publicitatii sau adaptarea continutului site-ului la ceea ce va satisface interesul si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mai mare de utilizatori ai platformei. In acest caz, prelucrarea datelor se face de cele mai multe ori automat.

3.2. Pentru promotiile noastre de produse si promovarea agk.ro sub forma de newsletter trimis utilizatorilor, agk.ro foloseste de cele mai multe ori adrese de e-mail. Manipularea se face in acest caz numai pe baza acordului dvs., care este in totalitate voluntar. In cazul in care nu sunteti de acord, puteti continua sa utilizati platfroma noastra in totalitate. Va exprimati acordul catre agk.ro in timpul inregistrarii la introducerea adresei dvs. de e-mail. De retinut faptul ca inscrierea pe agk.ro se poate face numai de persoane cu ce au implinit deja varsta de 15 ani. Acordul dvs. se poate retrage in orice moment facand clic pe link-ul din orice comunicare comerciala.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a se asigura de functionalitatea corecta a site-ului, executarea unui contract si consimtamantul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dvs. in calitate de persoana vizata in legatura cu manipularea datelor cu caracter personal furzinat

4.1. Drepturile utilizatorilor vizati si cum pot fi exercitate

Potrivit Regulamentului GDPR, in calitate de persoana vizata sunteti beneficiarul de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces cu privire la datele personale. Reprezinta dreptul de a de a intrat in posesia unei confirmari a faptului ca se prelucreaza sau nu date personale care va privesc si, in caz afirmativ, accesul catre datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta posibilitatea de a cere Operatorului si de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vi se adreseaza si/sau de a avea posibilitatea completarii datelor cu caracter personal care sunt incomplete, mentionand ca in cazul unui cont online aceste modificari se pot efectua personal din sectiunea de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a avea posibilitatea stergerii datelor cu caracter personal care care vi se adreseaza in cazul in care se nbaplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a obtine restrictionarea prelucrarii datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, conform cu Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor personale Este inclus de crearea de profiluri, care produco efecte juridice care privesc utilizatorul sau il afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Atunci cand situatia in care considerati ca datele dumneavoastra nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti exercita aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va rugam sa va adresati prin cerere scrisa in format electronic, datata si semnata catre adresa e-mail: admin{@}agk.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor cu caracter personal.

4.3. In cat timp raspundem solicitarilor transmise de dumneavoastra?

In termen de maxim o luna calculat din momentul primirii cererii dumneavoastra vi se vor transmite informatii privind actiunile intreprinse sau acolo unde este cazul privind motivarea pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la datele personale vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

De asemenea, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de raspuns mentionat mai sus se poate prelungi cu cu maxim doua luni in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dvs. si numarul cererilor, urmand sa fiti informat cu privire la acest aspect, daca este cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

Destinatarii care prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene sunt obligati sa respecte aceleasi prevederi legale, oferind un nivel de protectie similar cu Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu activitate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia au certificatul “Privacy Shield” si Comisia Europeana ii considera ca furnizori ai unui nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” este disponibila pe acest site web: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor cu caracter personal in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a ne asigura ca acest serviciu functioneaza la parametrii normali, folosim un tert specializat in domeniul livrarii e-mailurilor, respectiv platforma MailChimp apartinator al The Rocket Science Group. Politica acestuia tert in domeniul protejării datelor se regaseste aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din mailul receptionat, fie prin transmiterea unui e-mail catre adresa admin{@}agk.ro

5.2. Transmiterea datelor catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazurile speciale, in momentul cand se impune acest lucru prin lege, compania noastra este obligat sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la datele personale.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va oferi o experienta cat mai buna in mediul online, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software pe care le utilizam. In acest sens, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele de socializare

Website-ul nostru foloseste „plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile pentru retele sociale de pe Website-ul nostru sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii de analiza de trafic

Website-ul nostru foloseste serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Website-ul nostru foloseste Google Analytics, un serviciu ce analizeaza platforma curenta pus la dispozitie de Google, Inc. („Google”), folosind cookies. Mai multe detalii despre acest lucru puteti gasi pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dumneavoastra, insa in aceasta situatie s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Website-ul nostru. Exista, de asemnea, posibilitatea de a, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dumneavoastra. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Informatii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 21.01.2023